تغذیه و سلامتیسلامتی و زیباییگیاهان دارویی

خواص دارویی گل بنفشه

شربت گل بنفشه
بهبود سرفه,نرم کننده سینه و خلط آور,رفع گرفتگی صدا,ملین به دلیل و جودسالیسیلات ها,این شربت دارای خاصیت مسکن درد و تب بر و ضد التهاب است.عصاره آبی گل بنفشه Viola Odorata L.، شکر سرخ Saccharum Officinarum L.
گلها و برگهای بنفشه معطر حاوی اسانس، سالیسیلیک‌اسید، متیل استر، ساپونین ، پولین و بتانیترو پروپیونیک اسید می باشد. مهمترین ماده موثر گیاه بنفشه معطرگروه مواد پپتیدی گیاهی سیـکلوتایـدها (Cyclotides)، از جمـله سیـکلوویولاسین (Cycloviolacin) می باشد
در ریشه بنفشه معطر گلوکوزید و متیل سالیسیلات یافت می شود.از ریشه بنفشه یک آلکالوئید به نام ویولین و یک گلی کوزید به نام ویولاکوئرسیترین که احتمالا مشابه روتین است و یک ساپونین به دست می آید.در ریشه ها و غنچه ها و برگهای بنفشه ترکیب متیل سالیسیلات در شکل گلوکوزید وجود دارد.
بزرگسالان: هر ۸ ساعت ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
کودکان: هر ۸ ساعت ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری
با توجه به وجود ۵۰٪ شکر در فرآورده، افراد دیابتی با احتیاط مصرف کنند.
منع مصرف خاصی برای بارداری و شیردهی ذکر نگردیده است.
در افرادی که شیرینی شربت سبب تحریک گلو می شود می توانند دوز مصرفی را در نصف استکان آب ولرم حل کرده و آرام آرام بنوشند.
در مصرف مداوم بیش از ۲۰ روز دارو، احتیاط شود.

 

منبع: پزشک تو

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 7 =

بستن
بستن